
I redaktionens barndom var begreber som Den onde ring, Det gode mærke, Jungleordsprog, Hero og Devil helt almindelige indslag i vores samtaler.
Vi erkender blankt, at vi med stor glæde læste Fantomet.
Der gemte sig nemlig mange timers forrygende underholdning i selskab med den maskerede hævner, der bekæmper alskens uret og ondskab.
Oprindeligt fik fortællingerne plads i bladet “Skipper Skræk” fra 1938 og “Kong Kylie” fra 1948.
I perioden 1952-1954 udkom et selvstændigt magasin med fortællinger om Fantomet. Der findes 23 blade i denne serie, der kaldes Fantom-hefterne.
I 1971 fik Fantomet for alvor sit gennembrud på de danske kioskhylder, da Interpresse begyndte udgivelsen af det månedlige serieblad Fantomet. Det blev netop disse hæfter, der kom til at fylde meget på barndommens reoler.
Sjakalen – et stærkt Fantomet-eventyr
I vores barndom fulgte vi Ånden der vandrer på hans ubønhørlige og nærmest evige jagt efter forbrydere.
Det specielle ved Fantomet-serien er, at man som fortæller har adgang til hele den 400 år gamle slægt. Dermed kan man skrive om såvel det nuværende Fantomet som dennes mange forgængere i deres respektive tidsperioder. Det giver tegnere og forfattere stor frihed.
Et af de klassiske albums fra vores barndoms somre er Fantomet nummer 115: Sjakalen.
Albummet er skrevet og tegnet af Norman Worker og Heiner Bade, og her skal fantomet finde hemmeligheden bag en skat ude i ørkenen.
Det er hæsblæsende underholdning, og undervejs indrulleres Fantomet sågar i Fremmedlegionen. Forude venter en umådelig skat, men vejen dertil er fyldt med lidelser og bedrag.

Mere læseglæde end økonomisk værdi
Fantomet-blade er generelt overraskende billige at anskaffe sig.
I tilfældet med blad 115 om Sjakalen så vil et virkeligt velholdt eksemplar af 1. udgave i 1. oplag blot koste omkring 50 kroner antikvarisk.
Kan man nøjes med et almindeligt pænt eksemplar koster det mindre end 20 kroner.
Men læseglæden er meget mere værd, og bladet er stadig værd at læse eller genlæse.
Vi hylder stadig Fantomet som eventyrlig action, og det er fremragende lørdagslæsning, for både børn, unge og voksne.